Woensdag Streekdag: dáárom moet ook jij meedoen!
Terug naar overzicht

Hoe doe je mee?
Simpel: leg elke eerste woensdag van de maand Limburgse streek- en hoeveproducten op je bord. Op onze website vind je alle producten en producenten én de heerlijkste recepten om jouw Woensdag Streekdag extra smaak te geven. Het is maar een kleine inspanning met een grootse impact op je gezondheid, de economie én de planeet. 

1. Het is goed voor jou  

Lokale producten zijn supervers. Geen onnodig transport en voedselkilometers, maar haast rechtstreeks van het veld op je bord. De producten behouden hun topkwaliteit en vooral de herkomst van je voedsel is gekend. Versheid, heerlijke smaak, kwaliteit en traceerbaarheid. Meer argumenten heb je toch niet nodig om lokaal te kopen.
 

2. Het is goed voor de Limburgse economie en land- en tuinbouw


Als je rechtstreeks bij de boer of producent van verwerkte producten koopt, stimuleer je de Limburgse economie. Je waardeert en beloont de inspanningen van de boeren en producenten om op een duurzame wijze voedingsproducten van topkwaliteit te produceren. Een goed draaiende lokale economie zorgt voor welvaart en jobs.


3. Het is goed voor Limburg

Wie Limburgs eet, proeft de Limburgse passie voor vakmanschap en ondernemerschap.  De voorkeur voor Limburgse producten creëert bovendien een verbondenheid met onze provincie. Limburgse producten zorgen voor een Limburggevoel in de keuken.

-> Laat je inspireren door de lekkerste streekrecepten