Inge Moors

De promotie van Limburgse lokale producten is een belangrijke pijler in het landbouwbeleid van de provincie Limburg. Hiermee willen we het imago van de Limburgse land- en tuinbouw versterken en de bijna 2900 landbouwers ondersteunen die zich dagelijks inzetten om producten van topkwaliteit te produceren. De smaak, echtheid en versheid van deze producten maken dat steeds meer mensen bewust kiezen voor producten van eigen bodem.

Dit digitale platform ‘Limburg smaakt naar meer’ brengt alle informatie over de producten samen en vertelt u waar u deze producenten kan vinden. Daarnaast vindt u het verhaal van de producent achter het product. Verder brengt het digitaal platform alle acties en evenementen ter versterking van de korte keten samen waar u de Limburgse hoeve- en streekproducten kan proeven en beleven.

Met steun vanuit het plattelandsontwikkelingsprogramma Platteland Plus willen we de consument de rechtstreekse weg wijzen naar de Limburgse hoeve- en streekproducten en de producten ondersteunen in hun korte-ketenverkoop.