Ludo en Linzi runnen sinds enkele jaren de ijsmakerij en gastenverblijf ’t Kasteeltje. Met hun boerderij van 15 geitjes voorzien ze hun gasten van verse ambachtelijke kaas bij het ontbijt en kunnen de kinderen genieten van heerlijke ijsjes gemaakt van geitenmelk.
Docent algemene wijnkennis Peter Colemont past al zijn kennis toe op zijn eigen wijn, de Clos d'Opleeuw. Jarenlang sleutelde hij aan een recept om de grote witte Bourgognes te evenaren, met succes.
Onze boerderij telt meer dan de 100 dieren. Per jaar worden er een 40 à 50 tal kalfjes geboren. De meeste kalfjes worden door de moeder gezoogd of krijgen melk van hun moeder. Dit wil zeggen dat ze tot 3 à 4 maanden na de geboorte bij de koe blijven en daarna in aparte groepjes gaan. Er wordt ook melkpoeder gebruikt voor de kalveren waarvan de moeders niet genoeg melk hebben. De koeien die moeten kalven worden vlak voor de kalving aangebonden om ze beter te kunnen opvolgen.
Jaren geleden namen Peter en zijn echtgenote Els de boerderij over van de ouders. In 2005 beslisten ze met een hoeveslagerij te starten, omdat ze meer eer voor hun product zochten. En die krijgen ze nu volop van hun klanten!