Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van De Jambrouwerij in Val-Meer

Enkele jaren geleden ging Nederlander Maarten met zijn Vlaamse vrouw op bezoek bij een oudtante met een fruitgaard. Ze kregen de smaak van jam – confituur voor de Belgen – te pakken en twee jaar geleden startten ze hun eigen fruitdelicatessenzaak!

Verhaal
Het verhaal van Hoeve Picard in Vechmaal

Hoeve Picard is onstaan op het ouderlijk gemengd bedrijf waar dochter Mia al 15 jaar voor een frisse wind zorgt. Haar scheptoog met een variërend aanbod van 35 roomijssmaken is in de zomer een hit, maar ook het overige aanbod vliegt het jaar rond over de toonbank. Zelfs enkele lokale restaurants en traiteurs hebben hun weg naar Hoeve Pciard gevonden. Zeg nu zelf, een lekker ijsje gaat er altijd wel in! 

Verhaal
Het verhaal van bioboer Het Vrije Veld in Zutendaal

Na vele omzwervingen koos Souliman, bioboer van Het Vrije Veld, heel bewust voor de biologische landbouw. Biolandbouw, in combinatie met het unieke CSA-principe, zorgt voor een duurzaam productieproces én een eerlijker loon in de landbouw.

Verhaal
Het verhaal van Slagerij Slootmakers in Neerharen
Op zijn 16 jaar zette Eddy zijn eerste stappen in de familieslagerij. Zijn echtgenote Martine zette later mee haar schouders onder de zaak en sinds jaar en dag zijn zij trots op het feit dat zij één van de weinige slagers zijn die nog rasechte, ambachtelijke producten kunnen aanbieden.
Verhaal
Het verhaal van wijndomein De Oude Hoeve in Hamont-Achel
Wijndomein De Oude Hoeve is een geliefkoosde plek voor koppeltjes die er willen trouwen midden in de wijngaard, maar ook voor kunstgezinde wijnliefhebbers. Maak kennis met Danielle en Robert, die het familiale wijndomein een nieuwe adem gaven!  

Recept in de kijker

Salade met aardbeien en spinazie
Hartige herfsttaartjes met pompoen en yacón
Rode rabarbertaart