Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van distillerie ’t Stookkot in Stevoort

Met hun natuurlijke distillerie helpen Kris en Danny mee het rijke jeneververleden van onze mooie provincie in stand houden. Naast hun ultieme klassieker (Hasseltse jenever) stookt ’t Stookkot ook speltjenever en zijn ze zelfs bezig met het ontwikkelen van een eau de vie.

Verhaal
Het verhaal van natuurbelevingsplek Land van Engelingen in Borgloon

Het Land van Engelingen is een domein dat ecologisch toerisme hoog in het vaandel draagt. Eigenaars Lieve en Freddy ontvangen er schoolkinderen en gasten in vakantiewoningen. Het doel? Iedereen weer één laten worden met zichzelf en de natuur in deze rustgevende omgeving.

Verhaal
Het verhaal van Hoevewinkel Machiels in Beverlo
Ann en Tom voorzien de streek al jaar en dag van lekkere aardappelen. Hun vleespakketten van runderen van eigen kweek worden vacuüm verpakt door de slager en zijn een hit in menig huiskamer!
Verhaal
Het verhaal van kaasmakerij Karditsel

In maart 2015 gingen kaasmakers Magda Bauweleers en Giedo De Snijder van start met kaasmakerij KarditselDagelijks produceren ze rauwmelkse, biologische geitenkazen op ambachtelijke wijze.

Verhaal
Het verhaal van imkerij ‘t Fleurtje in Genk

Freddy van imkerij ’t Fleurtje stelt heel zijn leven al in functie van de natuur. Eerst als bloemenkweker, nu als imker. Hij produceert veel verschillende honingsoorten zoals wilgen- en acaciahoning, en reist kilometers met zijn bijen voor die pure smaak. 

Recept in de kijker

Limburgse appelroosjes met honing en kaneel
Zoete pizza met Limburgse appels en peren
Spaghetti met gehaktballen en rode wijn

Recent nieuws

Crowdfunding actie 'join our sparkling adventure' op kruissnelheid!
Onze crowdfunding campagne ten voordele van de inrichting van de bezoekersruimte van onze wijnmakerij in Zonhoven zit op schema! Op 13 dagen haalden we reeds 52% van ons target. Dat betekent dat ons project een grote slaagkans heeft.
Honinglikeur 't Zoemertje
Ontdek vanaf nu 't Zoemertje, een honinglikeur van 27% alc. gemaakt met onze honing.

Evenementenkalender