Vind een verkooppunt in je buurt

Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van Hoevewinkel Machiels in Beverlo
Ann en Tom voorzien de streek al jaar en dag van lekkere aardappelen. Hun vleespakketten van runderen van eigen kweek worden vacuüm verpakt door de slager en zijn een hit in menig huiskamer!
Verhaal
Het verhaal van Blueberry Fields in Koersel
De blauwbessenplantage groeide uit een al bestaand gemengd landbouwbedrijf naar een plantage van 12 ha blauwbessen. De pluktuin, de wandelroutes door de plantage en het terras met eigen foodtruck zijn toppers op mooie en minder mooie zomerdagen!
Verhaal
Het verhaal van PIPO Appelsappen in Sint-Truiden

Veerle en Piet, de bezielers van PIPO Appelsappen, zijn fier op hun familiebedrijf. Samen produceren ze kraakvers geperste sappen die puur natuur zijn en in de smaak vallen bij jong en oud. Maar ook op toerisme zetten ze sterk in. Via bloesemlounges in april en mei of georganiseerde bedrijfsbezoeken tonen ze een stukje van het prachtige Haspengouw en de kneepjes van het fruitteeltvak aan duizenden nieuwsgierigen. 

Verhaal
Het verhaal van Bioboerderij De Kleinaart
Bioboerderij De Kleinaart is een biologisch landbouwbedrijf dat voornamelijk fruit teelt, zoals appels, peren en pruimen. Daarnaast vind jer ook tal van dieren terug, zoals vleeskippen en schapen, en telen ze enkele groenten. De hoevewinkel van de boerderij werd heropend door Jon, de nieuwe eigenaar die het bedrijf in 2021 overnam.
Verhaal
Het verhaal van fruitbedrijf Jos Verjans in Wellen

Jos en Els namen zes jaar geleden de fruitplantages van zijn ouders en nonkel over. Toen ze zich erover verbaasden dat er geen perenlikeur verkrijgbaar was in de regio, contacteerden ze enthousiast een distillerie. Hun perenlikeur kreeg er snel broertjes en andere verwanten bij. De geschenkmanden van Jos Verjans worden tijdens de feestdagen in menig gezin cadeau gegeven!
 

Recepten

Gebakken havermout met peer
Paddenstoelen-herfstomelet met knoflooktoast
Aardappelgratin met een Limburgse twist
Snijbonenfrittata met geitenkaas
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool