Vind een verkooppunt in je buurt

Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van biologisch tuinbedrijf Aardevol in Tongeren

Bert en Geertje stammen niet af van een boerenfamilie, maar zijn daarom niet minder gepassioneerd. Hun motto: ‘voeding is de basis van het leven’. En als je je groenten en fruit op een fijne, verantwoorde en biologische wijze kan aankopen, smaken ze des te beter.  

Verhaal
Het verhaal van brouwerij Remise 56 in Koersel

Remise 56 zag het levenslicht in juni 2016. Patricks grote droom, een brouwerij met échte koperen ketels, kwam uit. Vandaag vloeit het gouden vocht rechtstreeks uit grote schenktanks boven de toog van het Grand Café.

Verhaal
Het verhaal van bioboer Het Vrije Veld in Zutendaal

Na vele omzwervingen koos Souliman, bioboer van Het Vrije Veld, heel bewust voor de biologische landbouw. Biolandbouw, in combinatie met het unieke CSA-principe, zorgt voor een duurzaam productieproces én een eerlijker loon in de landbouw.

Verhaal
Het verhaal van Fruitdas in Borgloon
Wim, Wim en Jeroen produceren smaakvolle appelcider, -sap en stroop op een zo duurzaam mogelijke manier. Hoe ze dat doen? Door fruitoverschotten van hoogstamboomgaarden te verwerken en te verdelen via lokale markten, lokale winkels en horecazaken. Of hoe een jeugdbewegingsactiviteit uitgroeide tot een bedrijf.

Recepten

Bloemkoolpizza margherita
Trifle van appel, honing en mascarpone
Groentenfrietjes van knolselder, rode biet en wortel
Gegrilde bloemkoolsteak met honing en kruiden
Herfstige pompoenmuffins met pecannoten