Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van imkerij The Happy Bees in Kermt

Marc werkt voor de stad Hasselt, en de uren na zijn job vult hij met zijn eigen imkerij The Happy Bees. Hij plaatst én verzorgt bijenkasten bij anderen en verkoopt ook heerlijke honingproducten. Het zoete verhaal van een bij-zondere man.

Verhaal
Het verhaal van zuivelboerderij MELK KAN!

Ester en Thomas komen zelf niet van een boerenfamilie, noch van Limburg, en toch hebben ze een succesvolle zuivelboerderij opgericht in onze provincie. Met MELK KAN! willen ze mensen weer de meerwaarde van een boerderij laten voelen. 

 

Verhaal
Het verhaal van fruitbedrijf Jos Verjans in Wellen

Jos en Els namen enkele jaren geleden de fruitplantages van zijn ouders en nonkel over. Toen ze zich er zes jaar geleden over verbaasden dat er geen perenlikeur verkrijgbaar was in de regio, contacteerden ze enthousiast een distillerie. Hun perenlikeur kreeg er snel broertjes en andere verwanten bij. De geschenkmanden van Jos Verjans worden tijdens de feestdagen in menig gezin cadeau gegeven!
 

Verhaal
Het verhaal van slagerij De Vleeshoeve in Borgloon

Tussen het dieren voederen, vlees uitbenen, slaatjes maken én de winkel uitbaten, vond Sofie van slagerij De Vleeshoeve nog de tijd om ons alles te vertellen over de zaak die ze samen met haar man Pieter uitbaat. Over Limburgse luxepaardjes, boerenpaté en steak friet.

Verhaal
Het verhaal van brouwerij Den Toetëlèr

Als onderhoudstechnieker bouwde Luc zijn brouwerij helemaal zelf, maar zijn échte passie gaat uit naar het brouwen van Den Toetëlèr (dialect voor vlierstruik). Het begon allemaal als een hobby, en nu hoopt Luc dat heel Limburg straks van zijn ambachtelijk bier proeft.

Recept in de kijker

Pittige wraps met gegrilde kip en yoghurtdip
Romige aspergesoep met witte wijn en croutons
Oma's stoofvlees met honingbier

Recent nieuws

Volop vlier!
De vlier staat weer volop in bloei. Je ziet ze overal, in tuinen langs wegen en holle wegen.
Reboot Fruit

Vera Jans richtte onlangs de Limburgse startup ‘CropZ’ op. ‘CropZ’ is ontstaan uit het idee om allehande Haspengouws fruit te verwerken tot lekkere streekproducten.

 

Evenementenkalender

Volgende event
Hoeve- en streekproductenmarkt Agricultura
Agricultura is het grootste agrarisch buitengebeuren van de lage landen. De vele duizenden bezoekers kunnen op een aangename manier kennismaken met alles wat er op het platteland te beleven is. Tijdens het evenement organiseert de provincie Limburg een gezellige hoeve- en streekproductenmarkt, je vindt er een hele hoop lekkers dat Haspengouw en de omringende streken te bieden heeft.