Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van slagerij De Vleeshoeve in Borgloon

Tussen het dieren voederen, vlees uitbenen, slaatjes maken én de winkel uitbaten, vonden Sofie en Pieter van slagerij De Vleeshoeve nog de tijd om ons alles te vertellen over hun zaak. Over Limburgse luxepaardjes, boerenpaté en steak friet.

Verhaal
Het verhaal van hoeveslagerij Ter Hees in Zelem
Peter en Els zochten naar meer voldoening voor hun product, het Belgisch witblauw ras. Ze beslisten samen om een hoeveslagerij te openen, waar klanten die op zoek zijn naar smaakvol rundsvlees hun gading vinden.  
Verhaal
Het verhaal van Hoeve Engelenveld in Kessenich

Samen met haar man Jan beheert Annemie Hoeve Engelenveld. Elke dag staan ze om 5 uur op om koeien te melken en kalfjes te verzorgen en van paasmaandag tot oktober verkopen ze heerlijk vers hoeve-ijs op hun terras. En daar volgde Annemie zelf cursussen voor!

Verhaal
Het verhaal van blauwe bessenplantage Schrijnwerkers in Meeuwen-Gruitrode

Bij Schrijnwerkers koop je verse blauwe bessen in de automaat of pluk je ze – nóg verser – zelf van het veld. Frans en Ruth zorgen al jaren voor bessen en verwerkte producten van hoge kwaliteit. En daar komen mensen van kilometers ver voor langs.

Verhaal
Het verhaal van De Jambrouwerij in Val-Meer

Enkele jaren geleden ging Nederlander Maarten met zijn Vlaamse vrouw op bezoek bij een oudtante met een fruitgaard. Ze kregen de smaak van jam – confituur voor de Belgen – te pakken en twee jaar geleden startten ze hun eigen fruitdelicatessenzaak!

Recept in de kijker

Salade met aardbeien en spinazie
Gegrilde groene asperges met spek
Zomerse salade met geroosterde wortel en quinoa