Producent in de kijker

Verhaal
Het verhaal van het Slegershof in Eksel

Tim en zijn vrouw Sara startten zes jaar geleden met het telen van aardbeien. Gaandeweg kwam er nog een verscheidenheid aan groenten bij. Ondertussen verkopen ze in de hoevewinkel ook lekkere honing van eigen bijenvolk, confituur, pickles en andere lekkernijen.

Verhaal
Het verhaal van aspergekwekerij Het Bommesaarke in Kinrooi

Ze was amper 16 toen ze al wist wat ze wilde doen in haar leven: asperges telen. Samen met haar partner Leo kweekt Carine asperges en andere seizoensgroenten die van ver buiten Kinrooi gesmaakt worden.

Verhaal
Het verhaal van brouwerij Wilderen in Wilderen

Mike kocht in 2007 de ruïne van de oude brouwerij van Wilderen. Vandaag is er een hypermoderne brouwerij in gevestigd die naam en faam heeft tot over de grenzen heen.

Verhaal
Het verhaal van stroopfabriek Bleus

Zijn familie maakt al 175 jaar lang stroop, en zo heeft Raf zichzelf ook ondergedompeld in stroopfabriek Bleus. Het begon met 1 ketel in de kelder, en ondertussen produceren ze stroop in een kleine fabriek in Wellen.

Verhaal
Het verhaal van Hoeve Picard in Vechmaal

Hoeve Picard is onstaan op het ouderlijk gemengd bedrijf waar dochter Mia al 15 jaar voor een frisse wind zorgt. Haar scheptoog met een variërend aanbod van 35 roomijssmaken is in de zomer een hit, maar ook het overige aanbod vliegt het jaar rond over de toonbank. Zelfs enkele lokale restaurants en traiteurs hebben hun weg naar Hoeve Pciard gevonden. Zeg nu zelf, een lekker ijsje gaat er altijd wel in! 

Recept in de kijker

Verfrissende yoghurtijsjes met verse aardbeien
Tricolorehapje met aubergine, tomaat en kaas
Originele meeneemsalade

Recent nieuws

Volop vlier!
De vlier staat weer volop in bloei. Je ziet ze overal, in tuinen langs wegen en holle wegen.
Reboot Fruit

Vera Jans richtte onlangs de Limburgse startup ‘CropZ’ op. ‘CropZ’ is ontstaan uit het idee om allehande Haspengouws fruit te verwerken tot lekkere streekproducten.

 

Evenementenkalender