Over ons
Contact
Mijn profiel
Toegevoegd !
Toegevoegd !
menu
Limburg Smaakt naar meer!
Producenten
Producten
Inspiratie & verhalen
Recepten
Over ons
Contact
Inloggen
Gelieve eerst in te loggen
Om favorieten aan te maken moet je een account hebben.
Inloggen
Of registreer je hier.
Bladerdeeggebak met rabarber en frambozen
70 minuten
Dessert
Tip: Gebruik grove suiker ter decoratie, ze blijven heel tijdens het bakken en zijn lekker knapperig nadat je lekkernij uit de oven komt.
Limburgs hoofdingrediënt
Framboos
Bekijk dit product ›
Kristalsuiker
Bekijk dit product ›
Rabarber
Bekijk dit product ›
Ingrediënten
4
Personen
1
Bladerdeeg
Rol
225
g
Rabarber
100
g
Frambozen
75
g
Suiker
40
g
Blonde suiker
6
g
Maïzena
1
snuifje
Kaneelpoeder
1
snuifje
Zout
1
Ei
Grove suiker
Recept
Schil de rabarber en snijd deze in blokjes.
Meng de rabarber met de frambozen, fijne suiker, maizena, kaneel, zout en het ei. Roer goed en zet dit even opzij.
Verwarm de oven op 220 °C.
Neem een taartvorm en bekleed deze met het bladerdeeg. Vergeet zeker geen gaatjes te prikken in de bodem.
Vul de taartvorm met het rabarbermengsel.
Snijd het overschot van het bladerdeeg in reepjes en versier er de taart mee.
Bestrijk het bladerdeeg met een beetje eigeel en strooi er wat grove suiker over.
Bak 25 minuten op 220 °C en daarna nog eens 35 minuten op 180 °C tot de taart stevig aanvoelt.
Het gebak is klaar. Serveren maar
Deze recepten kan je misschien ook wel smaken:
Snelle meringue hartjes
Proef meer ›
120 minuten
|
Dessert
Kaastaart met Hasseltse speculaas
Proef meer ›
60 minuten
|
Dessert
Worteltaart met honing en plattekaas
Proef meer ›
90 minuten
|
Dessert
bekijk alle recepten ›