Het verhaal van hoeveslagerij Mattes in Alken

Samen met hun vader runnen de broers Wouter, Robrecht en Ruben de boerderij Martenshoeve en bijhorende hoeveslagerij Mattes. Met deze zaak wil de familie de korte keten benadrukken met respect voor mens, dier en natuur.

Verhaal

“Met de gehaktballen zijn we opgegroeid, dat is de smaak van onze jeugd”

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

Wouter: “Toen onze ouders boerderij Martenshoeve al 30 jaar hadden, vroegen ze zich af of zelf verkopen een mogelijkheid was. Als student handelsingenieur heb ik voor mijn thesis een businessplan opgesteld om die vraag te beantwoorden. Het verdict was positief en zo ben ik in de zaak gerold met de hoeveslagerij die we Mattes hebben gedoopt.”

Wat is jullie missie?

Robrecht: “Producten aanbieden met respect voor mens, dier en natuur. We gaan voor pure producten zonder toevoegingen, bewaarmiddelen en kleurstoffen en een authentieke smaak. Dat is denk ik, naast de versheid en het verhaal dat we uitdragen, ook de reden waarom mensen na 3 jaar nog steeds bij ons terugkomen.”

Het verhaal van hoeveslagerij Mattes in Alken

Wat is je lievelingsproduct van eigen kweek?

Ruben: “De gehaktballen, daar zijn we mee opgegroeid en ze blijven mijn oude liefde. Die zijn samen met het gezouten spek en de biefstukken ook heel populair bij onze klanten. Naast eigen producten werken we trouwens samen met De Wroeter voor de verkoop van koekjes, brood en dergelijke.”

Het verhaal van hoeveslagerij Mattes in Alken

Hoe smaakt Limburg volgens jou?

Wouter: “Zoet, vooral door het fruit. Dat verwerken we ook in onze eigen producten, bijvoorbeeld in paté met peren. Verder zijn er in Limburg veel initiatieven die anders zijn dan wat de industrie verwacht. En dat vind ik net zo leuk. Er is zoveel moois te ontdekken in onze provincie!”