Salade met gebakken peer, walnoten en blauwe kaas
15 minuten
Lunch

Deze lauwwarme salade met gebakken peer, walnoten en blauwe kaas is ideaal als lichte lunch of voorgerecht. En je tovert ‘m binnen een kwartiertje op tafel!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
2 Personen
300 g Sla
bijvoorbeeld rucola
een handvol Walnoten
150 g Blauwe kaas
4 eetlepels Balsamicoazijn
3 eetlepels Perenazijn
Peper
Zout
Recept
  1. Was de sla en de peer grondig. Snijd de peer en rode ui in schijfjes en hak de walnoten grof. Snijd de blauwe kaas in blokjes. 
  2. Bak de peer enkele minuten in een braad- of grillpan met wat olie op middelhoog vuur. 
  3. Meng de balsamicoazijn met de perenazijn en kruid af met peper en zout. 
  4. Garneer de sla op de borden, samen met de peer, ui en kaas. Strooi er de walnoten over en besprenkel met de dressing.