De gezonde seizoenproducten van eigen bodem
Inspiratie

De herfst in Limburg is een prachtige tijd van het jaar, waarin we kunnen genieten van heerlijke lokale seizoenproducten. Hier volgt een lijstje van de meest gezonde Limburgse seizoenproducten die je ook deze herfst niet mag missen.

Conference-peren

Deze sappige peren worden lokaal geteeld en zijn een echte herfsttraktatie. Ze zitten boordevol vezels en vitamines B en C en zijn daardoor perfect om zo uit het vuistje te eten of te gebruiken in salades en desserts.

Wittekool

Deze stevige koolsoort is rijk aan vitamine C en vezels. Maak er een smaakvolle zuurkoolschotel van, combineer wittekool met spek of verwerk de kool in een fris slaatje.

Appels

Van Belgica tot Elstar over Jonagold heen, Limburg staat bekend om zijn heerlijke appels. Deze knapperige vruchten zijn niet alleen rijk aan vezels, maar ook aan antioxidanten. Geniet van een Limburgse appel als gezond tussendoortje of gebruik ze in gebak of compotes.

Champignons

Deze paddenstoelen zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ze zijn een goede bron van eiwitten en bevatten belangrijke mineralen zoals kalium en ijzer. Voeg ze toe aan stoofschotels, sauzen of maak er een smakelijke champignonsoep van.

Walnoten

Deze lokale noten zijn niet alleen heerlijk als snack op zich, maar ook gezond om te verwerken in diverse gerechten. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten vitamine B en mineralen zoals magnesium en zink. Voeg ze toe aan salades, bak ze in heerlijke taarten of gebruik ze als topping bij je ontbijt.