Gepocheerde peren in gekruide rode wijn
40 minuten
Dessert

Het ideale comfort food op koude herfst- of winterdagen? Gepocheerde peren in kruidige rode wijn. Smaakt als eetbare glühwein op je bord, en een fris bolletje ijs erbij maakt je dessert helemaal af. 

Limburgs hoofdingrediënt

Rode Doyenné Van Doorn (Sweet Sensation)
Ingrediënten
4 Personen
4 x Peer
150 g Suiker
1 Kaneelstokje
2 Muntblaadjes
een bol Ijs
Recept
  1. Schil de peren en laat het steeltje eraan.
  2. Breng de wijn samen met het water, de suiker en kaneel aan de kook in een steelpannetje.
  3. Draai het vuur lager en voeg de peren toe. Laat een halfuur op een zacht vuur sudderen.
  4. Verdeel de gepocheerde peren in kommetjes en laat goed afkoelen. Serveer met een blaadje munt en lekkere bol ijs.