Cool: dit zijn dé foodtrends van 2019
Van bloemkoolpizza tot buddha bowls: dit zijn de coolste foodtrends van 2019! 
Inspiratie
 1. Food swaps 
  Al ooit gehoord van courgetti of bloemkoolpizza? Food swaps zijn razend populair in 2019. Je vervangt simpelweg de ongezonde ingrediënten in een gerecht door een variant van groenten of fruit. ‘Swap’ bijvoorbeeld je pizzabodem eens door een zelfgemaakte bodem van rode biet of bloemkool. Zondigen zonder schuldgevoel!
   
 2. Geluk in een kommetje 
  Food bowls zijn de hipste én meest Instagrammabletrend van het moment. Van smoothie bowlstot buddha bowls: het principe is simpel, gewoon je eten in een kommetje schikken. Het ziet er niet alleen supermooi uit, maar is ook nog eens lekker én gezond. Deze heerlijke vegetarische buddha bowlhelpt je alvast op weg. 
   
 3. Zero waste
  In 2019 zijn we – gelukkig! – meer en meer bezig met onze ecologische voetafdruk. Zo is er ook een nieuwe trend ontstaan om voedselverspilling tegen te gaan: zero waste. Dat betekent dat we restjes een tweede leven geven door ze te verwerken tot een heerlijk nieuw gerecht, zoals groentenoverschotjes in een soep te mixen. Hier lees je hoe je begint met koken en eten zonder afval
   
 4. Denk aan het milieu 
  Vermijd plastic en breng je eigen herbruikbare mandje of zakken mee naar de supermarkt. Of nóg beter: koop verse ingrediënten zoals groenten, fruit en vlees bij lokale producentenen bespaar zo heel wat voedselkilometers. Op deze handige kaartvind je alle producenten in je buurt!