Tips om kinderen meer Limburgse groenten te laten eten
Inspiratie

Help, mijn kind eet zijn groenten niet op! Bij de ene gaat het al wat makkelijker dan bij de andere, soms is het een periode, andere keren een blijvende uitdaging. Met deze tips smullen jouw kids binnenkort maar al te graag van onze Limburgse groenten.

Kies maar

Brainstorm met jouw kind over wat je de volgende dagen zal klaarmaken. Bijvoorbeeld: Wat zal ik morgen eens maken; witloof of broccoli? De kunst is om enkel goede opties voor te schotelen maar ze toch het gevoel te geven dat ze de touwtjes in handen hebben. Wedden dat het werkt?

Nog!

Mocht jij ondertussen al vaststellen dat jouw kinderen een favoriete groente (of misschien zelfs meer dan één) hebben, zorg er dan voor dat deze groente iets vaker op tafel verschijnt. Eten zonder gezeur verzekerd en die extra vitamientjes zullen zeker en vast geen kwaad doen. Beter een keertje meer dezelfde groenten eten dan helemaal geen groenten, toch?

Gewoon groenten

Maak er geen ding van en doe heel normaal over groenten, net zoals je over de aardappelen of het vlees zou praten. Als je je anders gaat gedragen bij het serveren van een nieuwe of een nog onbekende groente voor het kind, zal het argwanend worden en valt je plannetje misschien wel in duigen. Een tip? Vertel gewoon dat groenten deel uit maken van een maaltijd, na een tijdje zullen ze dit niet meer in vraag stellen.

De grote verdwijntruc

Een klassieker die al meermaals zijn succes bewezen heeft is het verwerken van groenten zodat ze bijna onzichtbaar worden. Enkele voorbeelden: puree, soep of groentensausjes. Onder andere witloof, wortelen en spruitjes lenen zich hier perfect toe. Leuke kleuren hebben nóg meer succes!