Het verhaal van Mostert Hoeve in Teuven
Verhaal

Daniel runt een melkveebedrijf in Teuven. De boerderij wordt sinds 13 jaar ook drukbezocht door gasten uit binnen- en buitenland. Zij verblijven in ‘gites’ op het terrein. Zo proeven ze van het boerderijleven en genieten ze van quality time met hun geliefden.

 

"Gasten van onze gites kopen vaak kaas aan om na hun verblijf nog te kunnen nagenieten"

Waar komt het idee vandaan om de gites van de Mosterthoeve te verhuren?

Daniel: “De schuur dateert uit het begin van de 19de eeuw. Vroeger werd ze gebruikt als hooischuur. Daarna werd ze omgebouwd tot koestal, varkensstal, koetshuis om uiteindelijk verbouwd te worden tot gite. Ze was eigenlijk te groot voor ons en nu biedt ze plaats aan 24 gasten die in groep willen genieten. Het bakhuis biedt dan weer plaats aan 6 personen en een deel van het hoofdgebouw hebben we ook laten ombouwen, waar nu 19 gasten in kunnen logeren.”

Waarom komen gasten bij jou terug?

“Momenteel zijn de meeste gasten Vlamingen, maar we krijgen ook meer en meer Duitsers en Nederlanders over de vloer. Veel Limburgers maken ook graag gebruik van onze gites om een familiereünie te houden, bijvoorbeeld. Opa en oma betalen dan.” (lacht) “Onze gasten genieten van het leven op de boerderij. Koeien en geitjes kijken. Als kind wil iedereen toch boer worden?”

Het verhaal van Mostert Hoeve in Teuven

Verkoop je je melkveeproducten ook aan je gasten?

“Ja hoor, vooral de kaas is zeer gegeerd. Ik zag heel veel gasten sleuren met grote kartonnen melk, terwijl wij hier op de boerderij heerlijke melk produceren. Toen introduceerde ik ook melkautomaten. De kaas wordt meestal ook aangekocht na het verblijf, om thuis nog heerlijk te kunnen nagenieten.”

Het verhaal van Mostert Hoeve in Teuven

Heb je nog toekomstplannen?

Daniel: “Binnen enkele jaren stop ik met boeren. De gites zullen we blijven uitbaten, maar dan is er ook tijd voor ontspanning en rust. Misschien wil mijn dochter verder blijven boeren met de geitjes, maar dat is allemaal nog pril. We zien wel!"