Houd je fruit cool!
Inspiratie
We kennen het allemaal. Je hebt fruit gekocht en net wanneer je er zin in hebt blijkt het zijn beste tijd reeds gehad te hebben. Met deze tips en tricks zal dit jou nooit meer overkomen
Eerst bewaren, dan wassen
Vocht versnelt het rijpings- en rottingsproces van fruit. Wacht daarom met je fruit te wassen totdat je het effectief gebruikt.

Bewaar in een open omgeving
Als je fruit opsluit, bijvoorbeeld in een luchtdicht bewaarbakje, zal de kans groter zijn dat het gaat rotten. Zorg ervoor dat het fruit kan ademen: een luchtstroom zorgt ervoor dat het aanwezige vocht opdroogt of wordt afgevoerd.

Juiste temperatuur
Stel je koelkast correct in. Een te warme koeling versnelt het rijpingsproces. Staat de temperatuur te koud ingesteld, dan zal het fruit bevriezen. De ideale temperatuur ligt tussen 2 en 4 °C.

Gebruik de groentelade
Moderne koelkasten zijn voorzien van een groentelade. Dit is niet zomaar een extra opbergruimte, maar effectief een lade, speciaal ontworpen voor een betere bewaring van groenten en fruit. Zet zeker de ventilatieopening open zodat het vocht steeds kan worden afgevoerd.

Invriezen
De diepvries is een geschenk uit de hemel als je seizoensfruit ook buiten het seizoen wilt gebruiken. Hoe sneller je het fruit invriest, hoe minder voedingsstoffen verloren gaan. Snijd alles in grove stukken zodat je het fruit kunt portioneren. Je kunt je rabarber, frambozen of bessen bewaren in diepvrieszakjes.