Het verhaal van boerderij ‘t Kasseitje
Verhaal
Pieter en Ilka van ’t Kasseitje zijn nog maar 4 jaar bezig en hebben al een grote tegenslag gehad met hun oogst. Toch zijn ze blijven doorzetten. Gelukkig maar, want nu koop je heerlijke kersen, aardbeien, eieren, appelen en peren in hun automaat!
"Onze job is heel spannend door het weer: het is niet altijd even goed en je weet nooit wat er die dag gaat gebeuren.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

Ilka: “Het veel buiten zijn en zelf kunnen bepalen welke uren je werkt. En de liefde van natuur en dier die je terugkrijgt als je ze goed verzorgt. Ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik de hele dag achter een computer zou zitten. Onze job is ook heel spannend door het weer: het is niet altijd goed en je weet nooit wat er die dag gaat gebeuren.”

Het belangrijkste dat je geleerd hebt van je zaak?

Pieter: “Niet opgeven als je tegenslag hebt. In het eerste jaar was al ons fruit 3 weken voor de pluk verhageld. Uiteindelijk was het toch nog meegevallen, maar je mag niet opgeven en moet blijven doorgaan.”

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

Ilka: “Ik denk vooral dat we zo kleinschalig produceren. We plukken alles in familieverband, dus zo kunnen we er echt wel voor zorgen dat de smaak en rijpheid optimaal zijn. We kunnen lang genoeg wachten tot de producten goed rijp zijn en goed smaken voordat we ze verkopen.”

Het verhaal van boerderij ‘t Kasseitje

Hebben jullie nog plannen met ’t Kasseitje?

Pieter: “Onze producten beter beschermen tegen het weer. Zo hebben we vorig jaar als eerste in Limburg een overkapping gezet voor de Suzuki-vlieg. Door die overkapping zouden we minder moeten spuiten en komen er geen larven meer in de kersen. Daarnaast zouden we ook onze hoevewinkel willen uitbreiden. We hebben nog varkens thuis en daarvan zouden we het vlees nog willen verkopen.”

Het verhaal van boerderij ‘t Kasseitje