5 slimme keukenhacks op grootmoeders wijze

Eet met je mond dicht, zeg ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ en denk voordat je doet: je grootouders hebben je vast al heel wat levenswijsheden bijgebracht. Maar kende je deze 5 oldskool keukengeheimen al? 

Inspiratie

 

  1. Boterham in je koekjestrommel 
    Als je net een verse lading koekjes gebakken hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Stop daarom eens een snee brood in je koekjestrommel: zo wordt het brood hard maar blijven je koekjes lekker zacht. 

     
  2. Openluchtbad voor groene groenten 
    Kook groene groenten zoals broccoli,spruitjes,courgetteen bonenin een pot zonder deksel. Zo zorg je ervoor dat ze hun kleur behouden en niet bruin worden. 

     
  3. Snelle striptease voor je eitjes 
    Gekookte eieren zijn niet altijd simpel te pellen, zéker niet als ze lekker vers zijn. Dompel je gekookte eitjes eens onder in een kom met ijswater en de eierschaal verwijdert zichzelf praktisch. Ook aardappelschillen komen sneller los onder ijskoud water. 

     
  4. Ovenheerlijke ovenschotels 
    Staat er een ovenschotel zoals deze heerlijke shepherd’s pie met gehaktof vegetarische lasagne met spinazieop het menu? Maak hem een dag op voorhand klaar en hij smaakt 1000 keer beter. Als dat zelfs mogelijk is … 

     
  5. Potje beslag gooien 
    Eens je je beslag in de cake- of taartvorm hebt gegoten, kan je de vorm voorzichtig op het aanrecht laten ‘vallen’ op enkele centimeters hoogte. Ook goesting om te gooien? Probeer het eens bij het bereiden van deze heerlijke cheesecakeof deze luchtige worteltaart