Eet met je mond dicht, zeg ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ en denk voordat je doet: je grootouders hebben je vast al heel wat levenswijsheden bijgebracht. Maar kende je deze 5 oldskool keukengeheimen al?
Boterham in je koekjestrommel Als je net een verse lading koekjes gebakken hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Stop daarom eens een snee brood in je koekjestrommel: zo wordt het brood hard maar blijven je koekjes lekker zacht.
Openluchtbad voor groene groenten Kook groene groenten zoals broccoli,spruitjes,courgetteen bonenin een pot zonder deksel. Zo zorg je ervoor dat ze hun kleur behouden en niet bruin worden.
Snelle striptease voor je eitjes Gekookte eieren zijn niet altijd simpel te pellen, zéker niet als ze lekker vers zijn. Dompel je gekookte eitjes eens onder in een kom met ijswater en de eierschaal verwijdert zichzelf praktisch. Ook aardappelschillen komen sneller los onder ijskoud water.
Potje beslag gooien Eens je je beslag in de cake- of taartvorm hebt gegoten, kan je de vorm voorzichtig op het aanrecht laten ‘vallen’ op enkele centimeters hoogte. Ook goesting om te gooien? Probeer het eens bij het bereiden van deze heerlijke cheesecakeof deze luchtige worteltaart.