4 powervrouwen van Limburgse bodem
Inspiratie

Who run the world? Girls! Maak kennis met de leading ladies uit de Limburgse landbouwwereld. 

 1. Wijnmaakster Joyce uit Riemst 

  Toen Joyce van wijnkasteel Genoels-Elderen hoorde dat het domein waarop ze woonde eerst een wijndomein was, wist ze meteen dat ze zelf ook wijn wilde leren produceren. En met succes! Joyce: “Een tijd geleden zaten mijn man en ik op restaurant in Parijs, en aan het tafeltje langs ons werd onze wijn geserveerd. Ons product zien in Frankrijk, dat vond ik heel speciaal.” 

  > Lees het verhaal van Joyce
   
 2. IJstaartkunstenares Mia uit Vechmaal 

  Mia runt al 15 jaar hoeve Picard, waar ze elke dag maar liefst 35 verse roomijssmaken aanbiedt. Zelfs lactose-, suiker- en glutenvrije alternatieven! Mia: “Als kleuterleidster van opleiding ben ik sowieso creatief en ik gebruik dat ook heel graag in mijn ijstaarten. Je dochtertje wil voor haar verjaardag een ijstaart in de vorm van een paard? Geen probleem! Halve dierentuinen zijn de revue al gepasseerd.”

  > Lees het verhaal van Mia
   
 3. Bierbrouwster Mieke uit Houthalen-Helchteren 

  Toen Mieke de brouwerij Ter Dolen zag, was ze op slag verliefd. Ze besloot er zelf abdijbieren te gaan brouwen, die door bierliefhebbers en toeristen van overal gesmaakt worden. Mieke: “Mijn favoriet blijft de hoppige Ter Dolen Armand. Die is ter ere van mijn vader gebrouwen en daar hangt voor mij veel sentimentele waarde rond.” 

  > Lees het verhaal van Mieke
   
 4. Zoetekauwen Tine en Gonda uit Opglabbeek 

  De zussen Tine en Gonda namen boerderij Tievishoeve  van hun ouders over met een zoete inval: ijsjes. In het ijssalon serveren ze ijsjes en een kleine hap, in de winkel vind je heel wat Limburgse streekproducten zoals groenten en fruit, verse chocolade en pure jenevers. Tine: “Ik heb vooral geleerd dat je heel hard moet knokken en niet mag kijken naar de uren die je werkt.” 

  > Lees het verhaal van Tine en Gonda