Het verhaal van Hoeve Picard in Vechmaal
Verhaal

Hoeve Picard is onstaan op het ouderlijk gemengd bedrijf waar dochter Mia al 15 jaar voor een frisse wind zorgt. Haar scheptoog met een variërend aanbod van 35 roomijssmaken is in de zomer een hit, maar ook het overige aanbod vliegt het jaar rond over de toonbank. Zelfs enkele lokale restaurants en traiteurs hebben hun weg naar Hoeve Pciard gevonden. Zeg nu zelf, een lekker ijsje gaat er altijd wel in! 

"IJstaarten in gekke vormen maken, daar kan ik me echt in uitleven"

Hoe is je zaak ontstaan?

Mia: “Mijn ouders hadden een gemengd veeboerderij en we kwamen op het idee om iets te doen met de overschotten melk en room. Vijftien jaar geleden zijn de ijsjes van Hoeve Picard geboren. We zijn gestart met roomijs en ijstaarten, maar gaandeweg zijn daar frisco’s en sorbets bijgekomen. Daarnaast bieden we ook lactose -, suiker- en glutenvrije alternatieven aan. Ondertussen nam mijn broer het ouderlijk bedrijf over en werd het melkvee afgebouwd, waardoor ik extra melk moet aankopen bij een producent. Het loopt goed en ik doe het nog altijd met evenveel passie.”

Waar worden je ijsjes verkocht?

“Op de boerderij staat vanaf april tot eind september een scheptoog. Na een flinke wandeling of fietstocht kan een ijsje op de binnenkoer van de boerderij goed doen, toch?” (lacht) “Je kan ons ijs ook aankopen in kleine en grote hoeveelheden. Onze frisco’s doen het nu ook heel goed. Lekker makkelijk na een BBQ bij je thuis! Restaurants en traiteurs kopen mijn ijs ook aan. En met mijn ijskarretje zorg ik graag voor ijs op feestjes.”

Het verhaal van Hoeve Picard in Vechmaal

Wat is je mooiste herinnering? 

“De naam die ik aan mijn stracciatella gegeven heb: Domino! Stracciatella is een tongbreker, daarom heb ik het eenvoudiger gemaakt. Ik ben de enige in Limburg die Domino-ijs verkoopt.” (lacht)

Het verhaal van Hoeve Picard in Vechmaal

Wat vind je zo leuk aan je job? 

“Als kleuterleidster van opleiding ben ik sowieso al creatief en ik gebruik die creativiteit dan ook heel graag in mijn ijstaarten. Je dochtertje wil voor haar verjaardag een ijstaart in de vorm van een paard? Geen probleem! Er zijn reeds halve dierentuinen de revue gepasseerd.”

Wat is je lievelingssmaak? 

“Ik vind alle smaken lekker! Vanille blijft een klassieker natuurlijk. Dan proef je ook de puurheid van de ingrediënten. Ik heb momenteel 35 ijssmaken, en probeer nog steeds nieuwe dingen uit. Ijssmaken naar ieders voorkeur en voor elke gelegenheid dus."