Het verhaal van boerderij Tievishoeve
Verhaal
De zussen Tine en Gonda namen het landbouwbedrijf van hun ouders over met een zoete inval: ijsjes. Je kunt er in het ijssalon terecht voor een heerlijke verfrissing, en in de winkel vind je een enorm aanbod van Limburgse streekproducten.
"Ik heb vooral geleerd dat je heel hard moet knokken en niet mag kijken naar de uren die je werkt."

Hoe zijn jullie in de boerderijsector gerold?

Gonda: “Onze ouders hadden al een landbouwbedrijf en zijn in 1984 begonnen met ijs maken. Samen met mijn zus Tine heb ik dit ijsgebeuren uitgebouwd naar ijstaarten en sinds kort maken we ook zelf kaas. In zomer en winter kunnen mensen daarnaast terecht in ons ijssalon, ook voor een kleine hap. Tine verzorgt de keuken, en ik sta in voor het ijs. In onze winkel verkopen we ook nog een heel aanbod van Limburgse producten, zoals groenten en fruit, verse chocolade en pure jenevers.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

Tine: “Dat je het product zelf maakt, onmiddellijk kunt afgeven aan de klant en meteen ziet wat hij ervan vindt. We doen ons werk allebei heel graag en dat is onze grootste drijfveer. Al is het natuurlijk hard werken. Daaruit heb ik vooral geleerd dat je heel hard moet knokken en niet mag kijken naar de uren die je werkt. We laten gewoon alles op ons afkomen en werken alle taken een voor een af.”

Het verhaal van boerderij Tievishoeve

Waarom blijven klanten bij jullie terugkomen?

Gonda: “Eerst en vooral omdat we heel lekkere producten hebben. Maar ook omdat het hier gezellig is. Je bent even weg van de drukte: er rijden hier amper auto’s. De kinderen kunnen vrij rondcrossen op het erf en zien hoe het leven op de boerderij eraan toegaat. Je kunt hier gewoon genieten met een lekker ijsje, en ik vind het heel mooi om te zien hoe ook mannen met een hoge functie hier een ijsje komen eten en de echtheid van het product waarderen.”

 

Wat is de grootste uitdaging van Tievishoeve?

Tine: “Je moet altijd blijven concurreren tegen de massaproductie. Sommige mensen hebben liever meer voor minder, maar steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit. Door bij de producent te kopen, weten ze dat ze gezonde en goede producten kopen en zo dragen ze zorg voor het milieu en de eigen gezondheid.”

 

Het verhaal van boerderij Tievishoeve
Het verhaal van boerderij Tievishoeve