Vegetarische Buddha Bowl met gegrilde tofu
40 minuten
Lunch

Gezond, hip én kleurrijk: de nieuwe foodtrend is de Buddha Bowl. Het principe is simpel: je combineert gewoon verschillende groenten, peulvruchten, granen en zaden in een mooi kommetje. Wedden dat je dit vegetarische recept ook zéker zal smaken? Kom(m)en eten!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
1 Personen
100 g Tofu
1 Look
1/4 Komkommers
3 eetlepels Ketjap
een handvol Snijbonen
een handvol Maïs
Peper
Zout
Recept

1.    Snijd de tofu in stukken en pers de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes, de aubergine in plakken en de komkommer in halve schijven. 

2.    Meng de knoflook met de ketjap, honing, peper en zout en leg de tofu 15 minuten in de marinade. 

3.    Doe ondertussen wat olijfolie in een grillpan en bak er de broccoli, aubergine, snijbonen, asperges en maïs gedurende zo’n 10 minuten in op middelhoog vuur. Kruid af met peper en zout. Haal uit de pan. 

4.    Verhit wat olijfolie in dezelfde grillpan. Dep de tofu droog en bak 3 minuten per kant op middelhoog vuur. 

5.    Schik de tofu samen met alle groenten in een mooie kom en serveer met deze heerlijke hummus van rode biet. 

6.    Garneer eventueel met zonnebloempitten, sesamzaad, koriander en wat druppels citroensap.