- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze langzaam gedurende ongeveer 20-30 minuten, of totdat ze zacht en lichtbruin gekaramelliseerd zijn. Roer af en toe.
- Voeg indien gewenst het fijngehakte knoflookteentje toe en bak nog een minuut of twee mee tot het geurig is.
- Blus de uien af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen terwijl je goed roert.
- Voeg de runderbouillon en het laurierblad toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat het dan op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 20-30 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Terwijl de soep suddert, verwarm je de oven voor op de grillstand.
- Plaats de sneetjes stokbrood op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn aan beide zijden.
- Schep de hete uiensoep in ovenvaste kommen. Leg een stuk geroosterd stokbrood op elke kom.
- Bestrooi ruim met geraspte kaas.
- Plaats de kommen onder de grill in de oven en grill tot de kaas smelt en goudbruin wordt.
- Haal de kommen uit de oven en serveer de uiensoep direct.
Geniet van deze smaakvolle uiensoep, bereid met lokale ingrediënten!