Aspergetaart met Limburgse kaas en ei
40 minuten
Hoofdgerecht

Asperges op Vlaamse wijze zijn natuurlijk heerlijk, maar heb je ze al eens op Limburgse wijze geprobeerd? Deze aspergetaart met Limburgse kaas en ei valt gegarandeerd bij iederéén in de smaak.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
25 g
1 Bladerdeeg
125 ml Room
enkele blaadjes Basilicum
snuifje Peper
snuifje Zout
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de asperges.
  3. Smelt de boter au bain-marie en bestrijk het bladerdeeg aan beide kanten. Bekleed een quichevorm met bakpapier en leg het deeg erin.
  4. Klop de eieren los in een kom. Snijd de geitenkaas in stukjes en meng bij het eimengsel.
  5. Meng de room met de basilicum in een andere kom glad met de staafmixer. Roer voorzichtig door het eimengsel en kruid af met peper en zout.
  6. Giet het mengsel in de quichevorm en leg de asperges erop. Bak de quiche 15 à 20 minuten in de oven.