Aardappelgratin met Limburgse bloemkool en kaas
50 minuten
Hoofdgerecht

Op een koude avond is er niets heerlijker dan jezelf op te warmen met een heerlijke aardappelgratin. Voeg daar nog bloemkool en broccoli van Limburgse bodem aan toe en je wil nooit meer zomer!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
30 g Boter
40 g Bloem
7 dl Melk
snuifje Zout
snuifje Peper
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Laat ze 20 minuten garen in kokend water. Snijd ook de broccoli en bloemkool in roosjes. Voeg de groenten in de laatste 5 minuten toe aan de kookpot. 
  3. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer totdat je een koekjesgeur ruikt en giet de melk erbij. Roer goed totdat de saus dikker wordt en doe er dan de helft van de kaas onder. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Stamp de aardappelen en meng er het ei onder. Voeg nog wat boter, melk, zout en peper toe en meng tot een smeuïge puree. 
  5. Vet een ovenschaal in en schep er de puree in. Leg er vervolgens de bloemkool en broccoli op en giet er de kaassaus over. Strooi er de rest van de kaas over. 
  6. Zet de schaal 15 minuten in de oven totdat de korst mooi bruin gekleurd is.