De Fruithoeve

Contact

E-mail ons ›

0473822542

Hertstraat 48
3732 Schalkhoven

www.fruithoeve.be

Bekijk de video

De Fruithoeve

Jan is geboren op deze boerderij en is de 3e generatie die het fruitbedrijf verder zet.
Voor An was het leven op een boerderij helemaal onbekend. Ze miste de sociale contacten die ze gewend was van bij haar thuis en wou daar iets aan veranderen. In 2011 hebben ze de beslissing genomen om een deel van de leegstaande stallingen te verbouwen en er een B&B en vakantiewoning te beginnen.
Omdat veel gasten vragen stellen over wat er allemaal te doen is op een fruitbedrijf zijn we begonnen met rondleidingen te geven aan onze gasten. Eerst deden we dit te voet maar dat nam soms nogal wat tijd in beslag. Nu hebben we met de steun van de provincie 2 elektrische wagentjes kunnen aanschaffen waarmee onze gasten zelf een rondrit kunnen maken door de plantages.
Het geeft enorm veel voldoening als er gasten terug naar huis vertrekken en zeggen dat ze de volgende keer als ze in de winkel appels gaan kopen aan ons zullen denken en Belgische appels gaan kopen!
Het zijn ook onze gasten die ons hebben warm gemaakt om met hoeveverkoop te beginnen. We zaten hier al langer mee in ons hoofd maar wisten niet goed of het wel te combineren viel met al het andere werk.
Uiteindelijk hebben we toch de stap gezet en zijn we begonnen met een kleine hoeveverkoop van onze eigen producten en ook een aantal producten van onze collega's.
We werken op basis van vertrouwen, de klant moet zelf zijn producten uit de koelkast nemen en het gepaste bedrag in de daartoe voorziene geldbus achterlaten!