Tips voor een gezonde lunch
Inspiratie

Kwart voor 12 en je maag begint te knorren. Je vertelt al lachend tegen je collega dat je vanochtend geen inspiratie had om lunch te voorzien, dus beslis je om naar de broodjesbar om de hoek te wandelen. We delen graag enkele tips om een gezonde lunch boordevol Limburgse lekkernijen op tafel te toveren.

1. Go groenten!

De ultieme basis van een gezonde salade, dat zijn uiteraard groenten. Toeval treft dat Limburg rijk is aan deze vitaminebronnen. PS: ga ook eens voor een koolsalade op basis van witte kool met appel. Lekker!

2. Volkoren baas

Men zegt wel eens dat volkoren brood gezonder is dan wit brood, maar waarom? Je lichaam haalt meer voedingsstoffen uit volkoren brood. Volkoren rijst, quinoa of pasta zijn daarnaast ook goede alternatieven om meer energie, vitaminen en mineralen op te nemen.

3. Kaas graag!

Vul je lunch aan met restjes kaas. Denk ook eens aan geiten of schapenkaas.

4. Beleg zelf

Wanneer je zelf jouw favoriete beleg maakt, beslis je zelf hoeveel mayonaise je, bijvoorbeeld, in jouw eiersalade doet. Als je de mayonaise vervangt door yoghurt en een tikje mosterd, kies je voor een gezondere optie. Je tovert zo in één keer een heleboel calorieën weg.

5. Vergeet je dessert niet ;-)

Dessert eten mag zeker en vast. Maar eet een gezond dessert: een stuk fruit of een potje yoghurt zijn prima. Voorzie minder brood of pasta zodat je nog een plaatsje hebt voor een nagerecht.

6. Op tijd bereid

’s Ochtends absoluut geen zin om een lunch te voorzien? Geen probleem. Doe dit al 's avonds terwijl je wacht tot je aardappelen gaar zijn. Zo moet je ook maar één keer de afwas doen. Nadat je lunchgerecht een nachtje in de koelkast heeft gestaan, proef je de smaken nog beter.