Limburg op z’n paasbest: een brunch vol lokale ingrediënten
Inspiratie

Pasen is het perfecte moment om te genieten van een gezellige brunch met familie en vrienden. En wat is er nu leuker dan deze brunch op te fleuren met enkele smakelijke Limburgse ingrediënten? Van zelfgemaakte ijsthee tot hartige recepten met seizoensgroenten. Hier vind je enkele tips om van jouw paasbrunch een feestelijke gebeurtenis te maken.

  1. Zorg voor karaffen met zelfgemaakte ijsthee of limonade Niets is verfrissender dan een glaasje zelfgemaakte ijsthee of limonade bij een uitgebreide brunch. Maak daarom enkele karaffen klaar met een frisse en fruitige drank. Zo kun je bijvoorbeeld ijsthee maken met munt, citroen en zoete Limburgse stroop.
  2. Zorg voor variatie in de drankjes Naast ijsthee en limonade zijn ook thee, koffie en warme chocolademelk onmisbaar. Daarnaast maak je enkele vruchtensappen of smoothies. Je kan bijvoorbeeld een smoothie maken met banaan, Limburgse appels en yoghurt, of een vruchtensap met sinaasappel, wortel en gember.
  3. Gebruik seizoengroenten en lokale ingrediënten Bij een brunch met lokale ingrediënten mogen seizoengroenten natuurlijk niet ontbreken. In de lente kies je voor verse asperges, worteltjes, venkel, radijsjes, komkommer, spinazie en artisjokken. Verwerk deze groenten in een frisse salade, een quiche of een hartige taart. Voeg hierbij Limburgse ambachtelijke kaas voor extra smaak en beleving. Maak eens een rode rabarbertaart met Limburgse stroop, of een frisse salade met appel, spinazie en ambachtelijke kaas.
  4. Maak enkele hartige recepten klaar Een brunch is niet compleet zonder enkele hartige gerechten: eggs benedict met bagel en spek, een veggie omelet met spinazie en broccoli zijn enkele gerechten om duimen en vingers bij af te likken. Serveer deze gerechten met enkele sneetjes vers brood en boter en je brunch is compleet.