Date night! 5 tips voor een romantische date thuis
Inspiratie

Vergeet pizza en Netflix. Of je nu je allereerste date hebt of het honderd-en-eerste afspraakje met de liefde van je leven: met deze 5 tips voor de perfecte thuisdate verover je zijn of haar hart gegarandeerd (opnieuw). 

Creëer de juiste mood 
Als er een stapel afwas van de vorige dag in de keuken staat of je een overvolle wasmand in je ooghoek spot, is het moeilijk om in de juiste mood te komen. Maak het extra romantisch in huis met een heleboel kaarsjes, zachte muziek, gedimde lichten… 

 

Hou het simpel 
Je date proberen imponeren met een aartsmoeilijke limoenmeringue of geflambeerde kip? Zet liever je date in vuur en vlam in plaats van je keukenschort en speel op veilig in de keuken. Ga voor een recept dat je al onder de knie hebt of eentje waarmee je de boot niet kan misslaan, zoals deze kaasfondue met Hasseltse jeneverof deze spaghetti met gehaktballen

Verleid met voeding 
De liefde van je date gaat door de maag. Verklaar hem of haar de liefde met afrodisiacums, voeding waarvan elk hartje nog net wat sneller gaat kloppen. Denk aardbeien, chocolade, oesters, hete pepers, zalm en rode wijn. Ook het eten van appelszou de liefde stimuleren.

Ga offline

Beeld je even in: de kaarsen zijn aangestoken en jullie willen net het mes in jullie eten zetten wanneer je smartphone gaat. Het is je moeder die vraagt of je nog verkouden bent. Die romantische mood kan je nu wel vergeten … Zet daarom je smartphone uit tijdens date nighten zorg indien nodig ook voor een babysit zodat jullie écht tijd hebben voor elkaar. 
 

Denk out of the box
Diner en een film? Kom op, je kan beter. Bedenk eens wat originelers voor date night: houd een game marathon, speel een gezelschapsspel of organiseer eens een duo-wellnessavond met gezichtsmaskers.