Spaghetti met gehaktballen en rode wijn
40 minuten
Hoofdgerecht

Spaghetti bolognaise, maar dan net even anders. Deze spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes scoort gegarandeerd bij het héle gezin!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
800 g Gehakt
2 eetlepels Paneermeel
750 ml Groentebouillon
500 g Spaghetti
1 teentje Knoflook
Peper
Zout
enkele blaadjes Basilicum
Recept
  1. Snipper de sjalot en meng in een kom met het gehakt, het paneermeel en de eieren. Rol er kleine balletjes van.
  2. Breng de groentenbouillon aan de kook en kook er de gehaktballetjes 5 minuten in. Giet af.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in ruim water volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  4. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de tomaten in blokjes.
  5. Verwarm wat olijfolie in een pan en stoof hier de ui in. Blus met de rode wijn.
  6. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten sudderen.
  7. Kruid goed met peper, zout en oregano.
  8. Mix de saus met de staafmixer.
  9. Meng de spaghetti met de saus en verdeel over de borden. Verdeel ook de balletjes over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.

Deze recepten kan je misschien ook wel smaken: