Witloofsalade met appel en schimmelkaas
30 minuten
Lunch

Het Belgisch topproduct witloof is veel veelzijdiger dan alleen witloofrolletjes met ham en kaassaus. Probeer deze knapperige salade om de pure witloofsmaak en de smeuïge schimmelkaas volop te proeven.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
125 g Sla
jong
een handvol Walnoten
3 eetlepels Room
zure
1 scheutje azijn
cider
1 scheutje Walnotenolie
Recept
  1. Schil de appels en snij in fijne blokjes.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van het witloof, was en laat uitlekken. Verwijder de kern en snij fijn. 
  3. Snij de kaas in kleine blokjes.
  4. Maak de dressing door de zure room, ciderazijn, walnotenolie en wat honing te mengen met een staafmixer. Voeg hieraan peper en zout toe. 
  5. Meng alle ingrediënten en serveer de salade eventueel met een snee bruin brood.