Vegetarische curry van bloemkool en prinsessenboontjes
30 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk, lekker én gezond: deze kleurrijke en kruidige curry zit boordevol groenten van Limburgse bodem, zoals bloemkool en prinsessenboontjes. Een ideaal weekgerecht!
Schil de aardappelen en wortelen en snijd in kleine stukken. Was en dop de prinsessenboontjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Spoel de babymaïs en snijd de dikke uiteinden eraf.
Breng een pot met ruim water aan de kook en kook volgende groenten beetgaar: de aardappelen in 20 minuten, de wortelen in 10 minuten, de boontjes in 6 tot 8 minuten en de bloemkoolroosjes en erwten in 5 tot 6 minuten, de babymaïs in 2 tot 4 minuten.
Snijd ondertussen de uien in grove stukken en pers de knoflook.
Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook kort aan.
Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Blus met de kokosmelk en laat 5 minuten sudderen zodat de saus mooi indikt.
Voeg de gekookte groenten toe en laat nog enkele minuten zacht sudderen.