Go paleo: bloemkoolrijst met omelet
30 minuten
Hoofdgerecht
Bloemkoolrijst is helemaal hot. En geen wonder: het is ultragezond en je proeft bijna het verschil met gewone rijst niet! Deze bloemkoolrijst met omelet is lekker, simpel én helemaal paleo.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
2 teentjes Knoflook
Peper
Zout
Muntblaadjes
Naar smaak
Recept
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukken. Maal ze in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Geen keukenmachine? Rasp de bloemkool dan – in zijn geheel! – met een gewone keukenrasp.
  2. Snipper de ui en knoflook. Fruit ze aan in een pan met een beetje olijfolie.
  3. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Kluts ondertussen de eieren in een kommetje met wat peper en zout. Bak tot een dikke omelet in een aparte pan.
  5. Haal de omelet uit de pan, snijd in stukken en meng door de bloemkoolrijst.
  6. Serveer met enkele blaadjes munt.