Shakshuka met tomaat en ei
45 minuten
Hoofdgerecht

Shak-wablief? In het Tunesisch betekent shakshuka ‘lukraak mengsel’, en dat is precies wat het is: een pittige tomatensaus met gepocheerde eieren. Wedden dat dit supermakkelijke én gezonde eenpansgerecht een van je nieuwe ‘go to’-recepten wordt op weekdagen? 

Ingrediënten
4 Personen
3 teentjes Knoflook
rode
groene
2 eetlepels Tomatenpuree
1 theelepel Komijn
Peper
Zout
100 g Feta
1 theelepel Peterselie
platte
Recept

 

  1. Pers de knoflook en snijd de ui, paprika en tomaten in kleine stukjes. 
  2. Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof hierin de ui en paprika ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree, komijn en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten bij continu roeren. 
  3. Voeg de tomaten toe en kruid af met peper en zout. Draai het vuur lager en laat het geheel 20 minuten zacht pruttelen met het deksel op de pan. 
  4. Maak met een lepel 4 holtes in de shakshuka en breek in elke holte een ei. Kruid ze af met peper en zout, doe het deksel weer op de pan en laat verder bakken totdat het eiwit gestold is. 
  5. Verkruimel de feta over de pan en strooi er de platte peterselie over. Serveer met brood.