Rode rabarbertaart
60 minuten
Dessert

Yes: het is weer de tijd om rabarber én overheerlijke rabarberrecepten te oogsten! Probeer deze fantastische én makkelijke voorjaarstaart eens. Tip voor zoetekauwen: hoe vroeger in het seizoen je rabarber geoogst is, hoe zoeter de smaak. 

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
Personen
300 g Suiker
150 ml Melk
100 g Bloem
1 Bladerdeeg
1 Vanillestokje
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Was de rabarber zonder te schillen om de mooie rode kleur te behouden. Snijd de stengels in stukjes van 1,5 cm. 
  3. Klop de eieren los en mix er de suiker, melk en zaadjes van het vanillestokje onder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe terwijl je mixt. 
  4. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en verdeel hier de rabarber over. Giet er het beslag over. 
  5. Zet de taart 45 minuten in de oven.