Bloemkoolpizza margherita
30 minuten
Hoofdgerecht

Zin in een lekkere pizza, maar niet in de bijhorende calorieën? Deze homemade bloemkoolpizza is net zo lekker als eentje die je laat leveren én even snel klaar. Of toch bijna … 

 

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
1 Personen
8 Kerstomaten
50 g Spinazie
Peper
Zout
Recept
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Breng een laagje water aan de kook. Rasp de bloemkool. Doe de geraspte bloemkool in een zeef en plaats de zeef in de kookpot. Stoom de bloemkool gaar in 5 minuten. 
  3. Meng het ei en de helft van de kaas onder de bloemkool. 
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en snijd de kerstomaten doormidden. Maak een cirkelvorm met het bloemkoolmengsel en bestrooi met de kerstomaten, spinazie en de rest van de kaas. Breng op smaak met peper en zout en bak goudbruin in 20 minuten.