Over ons
Contact
Mijn profiel
Toegevoegd !
Toegevoegd !
menu
Limburg Smaakt naar meer!
Producenten
Producten
Inspiratie & verhalen
Recepten
Over ons
Contact
Inloggen
Gelieve eerst in te loggen
Om favorieten aan te maken moet je een account hebben.
Inloggen
Of registreer je hier.
Snelle meringue hartjes
120 minuten
Dessert
Tip: Bewaar de meringue hartjes maximaal 1 week in een droge afgesloten trommel.
Limburgs hoofdingrediënt
Eieren
Bekijk dit product ›
Kristalsuiker
Bekijk dit product ›
Ingrediënten
3
Personen
2
Eieren
125
g
Suiker
1
eetlepel
Poedersuiker
Enkele
Decoratieve sprinkles
Recept
Scheid het eigeel en eiwit van de verse Limburgse eieren en doe het eiwit in een propere kom.
Zet de oven op de heteluchtstand op 90 °C.
Voeg de suiker toe aan het eiwit en mix dit tot het een stevig geheel is.
Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie hartjes op de bakplaat met bakpapier.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de hartjes ongeveer 2 uur.
Controleer of de hartjes makkelijk van het bakpapier komen.
Bestrijk de hartjes met een mengsel van water en poedersuiker. Dit functioneert als lijm.
Versier de hartjes nu met de sprinkles.
Bewaar in een droge, afgesloten doos.
Deze recepten kan je misschien ook wel smaken:
Kaastaart met Hasseltse speculaas
Proef meer ›
60 minuten
|
Dessert
Bladerdeeggebak met rabarber en frambozen
Proef meer ›
70 minuten
|
Dessert
Panna cotta van yoghurt, citroenverbena en citroengras
Proef meer ›
40 minuten
|
Dessert
bekijk alle recepten ›