Aardappelsalade met gegrilde asperges, courgette, gerookte forel en mosterddressing
50 minuten
Hoofdgerecht
Wist je dat alle asperges in het begin wit zijn? Het verschil in kleur tussen asperges ligt aan hoe ze groeien. Probeer dit heerlijk seizoensproduct zeker in dit gerecht.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
Vastkokend
Gerookte
4 eetlepels Kappertjes
1 Koffielepel azijn
2 eetlepels Witte wijn
Azijn
1 eetlepel Mosterd
4 eetlepels Olijfolie
Recept
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Snijd de courgette in schijfjes.
  4. Schil de asperges van Limburgse bodem.
  5. Gril de asperges en courgette in een grillpan en kruid af met peper en zout.
  6. Maak de vinaigrette met de mosterd, olijfolie, kappertjes, azijn en witte wijnazijn. Voeg ook hier peper en zout toe.
  7. Meng de afgekoelde aardappelen met de gegrilde groenten en rucola.
  8. Lepel de vinaigrette over de aardappelsalade.
  9. Werk af met kleine plakjes forel.