Koken met kliekjes
Inspiratie

Paasfeest, verjaardagen, diners, ... het zijn allemaal feestjes waarbij je vaak te veel kookt. Het is dan jammer om die overschotjes weg te gooien. Bereid met deze kliekjes een nieuwe maaltijd en geniet verder van de Limburgse streekproducten. Hieronder vind je vijf tips om te koken met kliekjes.

  1. Maak soep Met overschotjes van groenten, vlees en andere restjes maak je een heerlijke soep. Snijd de groenten fijn, voeg eventueel bouillon toe en laat het geheel sudderen tot alle smaken goed zijn vermengd. Serveer met een stukje versgebakken brood en geniet van een heerlijke maaltijd.
  2. Maak een stoofpot Tover een smaakvolle stoofpot met kliekjes van vlees en groenten op tafel. Laat alles langzaam sudderen tot alles gaar is. Serveer met aardappelen en geniet van elke hap.
  3. Maak een omelet of frittata Restjes groenten, vlees en kaas kun je perfect verwerken in een omelet of frittata (Italiaanse omelet). Kluts de eieren, voeg de restjes toe en bak alles samen in een koekenpan. Serveer met een salade voor een smaakvolle finishing touch.
  4. Maak een salade Snijd restjes groenten, fruit en vlees fijn, voeg wat dressing toe en je hebt een frisse salade. Serveer met versgebakken brood en smul van een verrukkelijke maaltijd.
  5. Maak een hartige taart Zin in Limburgse vlaai? Maak een deeg van bloem, boter en water en bekleed hiermee een bakvorm. Voeg de restjes van groenten, vlees en kaas toe en bak alles in de oven. Serveer met een frisse salade en creëer een nieuwe dimensie aan jouw gerecht.

Met deze tips bereid je heerlijke maaltijden van kliekjes en verspil je minder voedsel. Geniet opnieuw van de smaken van Limburg!