Hoe ben je in het vak terechtgekomen?
Ricky: “Mijn grootvader is gestart met de beenhouwerij. Die is sindsdien altijd maar gegroeid en uiteindelijk werd hij te klein. Zo zijn we beginnen produceren in Alken. We hebben ons altijd wel gehouden aan de ambachtelijke bereiding van 3 generaties voordien. Zo roken we nog steeds met beukenhoutschilfers om het vlees langer te bewaren en voegen we geen rookaroma’s toe.”
Wat is je eigen lievelingsproduct van eigen kweek?
“De filet d’Anvers in zijn meest traditionele versie. Die is heel mals en van topkwaliteit, en is ook ons bestverkochte product. En daar zijn we ook heel fier op. We houden het ambacht in ere en maken zo een product dat heel mager, gezond en weinig gezouten is.”
Wat is je missie?
“We willen altijd blijven groeien. Ook willen we de consument nog meer overtuigen van de meerwaarde van onze pure producten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gehaktbrood dat samengesteld is. Ons doel is om mensen duidelijk te maken dat de filet d’Anvers niet alleen op de boterham heerlijk is, maar ook in gerechten, slaatjes en als tapas.”
Wat maakt Limburg volgens jou zo smaakvol?
“Een Limburger is een genieter die lekkere producten apprecieert. Hij hecht ook waarde aan kwaliteit, en daar houden onze producenten zich ook mee bezig. Zelf werken wij volgens de IFS (International Food Standard), de allerhoogste normen van kwaliteit, en die leven we strikt na om een kwalitatief product te kunnen afleveren.”