Het verhaal van Monnikenhof in Vechmaal
Verhaal

“Koop lokaal bij de boeren. Alleen dan ben je zeker dat het gecontroleerd en op smaak is”

Hoe verschilt Monnikenhof van concurrenten?

Carine: “We proberen altijd met goede kwaliteit te telen, en dat lukt ook dankzij de zware leembodem. Daarnaast doen we veel aan beregening om te vermijden dat aardappelen stress krijgen van droogteperiodes en daardoor klein en waterachtig worden.”

Wat is de grootste uitdaging van je job?

Christian: “Een goede prijs krijgen voor de producten die we telen. Daarom zijn we zelf ook begonnen met rechtstreeks aan de consument te verkopen. In ons hutje kunnen mensen zelf hun groenten kiezen. We geven ook aardappelen mee zodat ze kunnen proeven, want we vinden het belangrijk dat klanten hún smaak vinden tussen het aanbod.”

Het verhaal van Monnikenhof in Vechmaal

De mooiste herinnering tot nu toe?

Carine: “Een aantal jaar geleden hebben we een opendeurdag gehouden. Mensen konden bij ons binnenkijken en kregen zo een goed beeld van hoe het eraan toegaat. We waren enorm verrast door de gigantische opkomst: er is wel 1000 man langs geweest. En daar doe je het natuurlijk voor.”

Het verhaal van Monnikenhof in Vechmaal

Heb je een tip voor je mede-Limburger?

Christian: “Koop lokaal bij de boeren. Alleen dan ben je zeker dat alles gecontroleerd en op smaak is. Want als de boeren het goed hebben, heeft iedereen het goed!”