Sappige hamburgers met champignons en spiegelei
60 minuten
Hoofdgerecht

Een echte food classic die nooit uit de keuken zal verdwijnen? De klassieke hamburger. In dit recept krijgt hij een sappige twist met spiegelei, tuinkers en champignons, zodat je toch (bijna) je dagelijkse dosis groentjes stiekem binnenkrijgt.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
2 Personen
klontje Boter
Peper
Zout
2 Hamburgerbroodjes
een handvol Tuinkers
4 eetlepels Ketchup
Recept
  1. Was de tuinkers en snijd de rode ui in ringen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Verwarm de boter in een pan en stoof de champignons ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Kruid af met peper en zout. Roer niet te veel, dan geven de champignons te veel vocht vrij.
  3. Verwarm ondertussen in een andere pan wat olijfolie en bak de hamburgers op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan een kant. Draai ze om en bak nog eens 5 minuten aan de andere kant, samen met de spiegeleieren in dezelfde pan. Kruid af met peper en zout.
  4. Bestrijk de bodem van het hamburgerbroodje met wat ketchup, leg er wat rode ui op en vervolgens de hamburger. Hierop leg je de champignons, tuinkers en het spiegelei. Top af met de bovenkant van het broodje.