Beer pulled pork met koolrabislaatje
60 minuten
Hoofdgerecht

Langzaam gegaard varkensvlees met bier en daarbij een fris koolrabislaatje, moeilijk te maken? Nope, je hebt alleen wat tijd nodig! Serveer dit boterzacht en kruidig draadjesvlees met of zonder broodje. 

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
Ter Dolen of Achelse Trappist
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel Mosterd
2 eetlepels azijn
balsamicoazijn
40 g Walnoten
2 eetlepels Peterselie
1 eetlepel azijn
appelazijn
2 eetlepels Citroen
sap
4 eetlepels Limburgse stroop
2 eetlepels Barbecuesaus
Recept
  1. Meng het bier met de fijngesnipperde ui, geperste look, mosterd, Limburgse stroop, tijm en barbecuesaus. Leg de ontbeende varkensschouder hierin, wrijf het stuk vlees goed in met de marinade en laat afgedekt minstens 1 uur of liever een nachtje in de koelkast staan. 
  2. Verwarm de oven voor tot 150°C. Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in het vlees en schuif het in de oven. Controleer na 2 uur of er nog voldoende vocht in de ovenschaal zit, draai het vlees om en laat nog 1,5 uur verder garen. Controleer of het volledig gaar is. 
  3. Schil de koolrabi en de appel en snij in julienne. Meng de mayonaise, appelazijn en het citroensap en kruid met peper en zout. Schep deze dressing onder het slaatje. 
  4. Haal het varkensvlees uit de oven en trek het vlees in draadjes met twee vorken. Voeg eventueel wat extra barbecuesaus toe. 
  5. Serveer de pulled pork en de koolrabisalade met of zonder broodje.