Gevulde paprika met Limburgs gehakt en kaas
40 minuten
Lunch

Paprika is een echt smaakbommetje dat je kan vullen met zowat álles. Deze variant met hoevegehakt en kaas wordt alvast gesmaakt door jong én oud!

Ingrediënten
2 Personen
1 teentje Knoflook
200 g Gehakt
2 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels Tomatenpuree
snuifje Peper
snuifje Zout
een handvol Kerstomaten
een handvol Sla
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was de paprika’s en snijd ze middendoor. Haal de zaadlijsten eruit. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak tot het lichtbruin kleurt. Meng de tomatenpuree erdoor en laat nog even sudderen. Kruid goed af met peper en zout.
  4. Leg de paprika’s op een bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel. Strooi er de kaas over en zet 20 minuten in de oven.
  5. Was ondertussen de kerstomaten en sla. Halveer de tomaten en snipper de sla.
  6. Haal de paprika’s uit de oven en garneer met de kerstomaten en sla. Lekker met wat rijst of quinoa!