Gemarineerde BBQ-spiesjes
40 minuten

Voor dit recept hoef je je kookvaardigheden echt niet op de rooster te leggen, want deze heerlijke gemarineerde BBQ-spiesjes van varkenshaasje tover je zó op de grill. 

Ingrediënten
4 Personen
350 g Varkenshaas
3 teentjes Look
2 eetlepels Olijfolie
1 eetlepel Appelstroop
1 eetlepel Ketchup
Peper
Zout
Recept
  1. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de knoflook, de olijfolie, appelstroop en ketchup. Kruid af met peper en zout.
  3. Snijd het varkensvlees in grove stukken en meng in de kom met de marinade. Laat enkele uren afgedekt intrekken in de koelkast.
  4. Snipper ondertussen de ui en ontvel de tomaten en snijd in blokjes.
  5. Vet een pan in met olijfolie en fruit de ui en de andere helft van de knoflook gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg de tomaten en de andere helft van de chilipeper toe en laat 5 minuten sudderen. Kruid af met peper en zout en laat afkoelen.
  7. Spies het gemarineerde vlees op stokjes en grill in ongeveer 8 minuten gaar op de barbecue of in een grillpan.