Deze 5 mocktailrecepten bevatten 0% alcohol, maar 100% smaak. Ze zijn zó lekker dat je meteen een tweede glas maakt. En het beste nieuws: je krijgt er gegarandeerd geen kater van morgen!
1. Kruidige peerlimonade
Ingrediënten (per cocktail):
- ½ peer
- 3 citroenen
- 100 ml bruiswater
Bereiding:
Pers de citroenen, schil de peer en snijd in stukjes. Doe de peer en het citroensap in de blender en mix goed. Giet in een glas en doe er het bruiswater bij en enkele ijsblokjes. Meng voorzichtig met een kaneelstokje en garneer met een stukje peer.
2. Mocktail met appel en vlierbloesemsiroop
Ingrediënten (per cocktail):
- ¼ appel
- 1 eetlepel vlierbloesemsiroop
- 150 ml appelsap
- 1 stokje kaneel
Bereiding:
Schil en snijd de appel in stukjes. Stop de appel samen met de vlierbloesemsiroop en het appelsap in de blender. Mix goed en giet in een glas met ijsblokjes. Garneer met een schijfje appel en een stokje kaneel.
3. Zoete mocktail met veenbessensap
Ingrediënten (per cocktail):
- 1 citroen
- 150 ml veenbessensiroop
- 1 takje rozemarijn
Bereiding:
Pers de citroen en stop samen met het veenbessensap in de cocktailblender. Giet in een glas met ijsblokjes en serveer met rozemarijn.
4. No-martini appletini
Ingrediënten (per cocktail):
- 1 citroen
- 100 ml appelsap
- ¼ groene appel
Bereiding:
Pers de citroen. Mix het citroensap samen met het appelsap in de cocktailshaker en giet in een martiniglas. Serveer met een schijfje groene appel.
5. Alcoholvrije wortelcocktail
Ingrediënten (per cocktail):
- ½ wortel
- 1 citroen
- 100 ml water
- 1 takje rozemarijn
Bereiding:
Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Pers de citroen. Stop de wortel en citroen in de blender met het water en mix goed. Giet in een glas met crushed ice en garneer met een takje rozemarijn.