Het verhaal van Wintershoeve in Paal
Dirk nam het melkveebedrijf van zijn ouders over in 1999. Na enkele jaren besloot hij om ook de kaart van het roomijs te trekken. Vandaag is het lekkere ijs van Wintershoeve een begrip in Paal en omstreken.
Verhaal

Dirk nam het melkveebedrijf van zijn ouders over in 1999. Na enkele jaren besloot hij om ook de kaart van het roomijs te trekken. Vandaag is het lekkere ijs van Wintershoeve een begrip in Paal en omstreken.

"De pure smaak van vanille gecombineerd met verse Belgische aardbeien en een royale kwak slagroom, dat is puur genieten"

Hoe kwam je op het idee om ijs te gaan maken?

Dirk: “In 1999 nam ik het melkveebedrijf van mijn ouders over. Om ervan te kunnen leven, was enkel melkvee houden onvoldoende. Mijn oorspronkelijke plan was om ook nog akkerbouw te gaan ontwikkelen. Jammer genoeg kreeg ik enkele jaren later slecht nieuws omtrent de grond die ik aan het bewerken was. Ik ben echter niet bij de pakken blijven zitten en ontwikkelde het idee om roomijs te gaan maken. Dat lukte wonderwel. (lacht) Later kwamen daar ook pannekoeken en wafels bij en sinds 3 jaar bieden we ook kaas en yoghurt aan.”

Waar ben je fier op?

Dirk: “Dat ik die tegenslag omgedraaid heb naar een positieve vibe. Toen ik met het roomijsidee naar huis kwam, verklaarde mijn vader me gek. “Je hebt nu al zoveel werk met de koeien!”, antwoordde hij. Nu geeft hij ook graag toe dat het de beste beslissing was die ik had kunnen nemen.”

Waar worden je producten verkocht?

Dirk: “Enkele jaren geleden hebben we de hoevewinkel geopend. Gasten kunnen ter plaatse ook van onze zoetigheden genieten, binnen of buiten. De kinderen kunnen hier ook geitjes, kippen en konijnen bewonderen. We verkopen al onze producten in de hoevewinkel. Enkele jaren geleden had ik ook een ijskar, maar ik focus me liever op mijn thuisverkoop. Voor enkele klanten lever ik graag nog de melk aan huis, maar iedereen komt gewoon graag bij ons over de vloer. Franka, mijn vrouw, staat ook in de hoevewinkel.”
 

Heb je nog toekomstplannen met Wintershoeve?

Dirk: “Mijn dochter Tine en haar vriend Glen zijn van plan om de melkveetak van Wintershoeve over te nemen. Franka en ik gaan dan heel graag verder met het roomijs en alles wat daarbij hoort.”
 

Welke smaak vind je zelf het lekkerste?

Dirk: “Ik kan me ziek eten aan roomijs, maar het lekkerste vind ik toch de pure smaak van vanille. Dat gecombineerd met verse Belgische aardbeien en een royale kwak slagroom, dat is puur genieten. Ik verkoop zelf 24 smaken in mijn schepijs. Ik durf wel geen nieuwe smaken meer uit te proberen. Als ik dan die smaak uit het assortiment haal, krijg ik gegarandeerd meerdere teleurgestelde klanten die ernaar vragen. (lacht)”

Het verhaal van Wintershoeve in Paal
Het verhaal van Wintershoeve in Paal