Het verhaal van wijndomein Schorpion
Verhaal

Broers Wilfried en Robrecht maakten van hun passie – wijn – hun hoofdberoep. In Vliermaal produceren ze nu fantastische wijn en hebben ook plannen om binnenkort een cider op de markt te brengen.

Hoe ben je als wijnmaker aan de slag gegaan?

Wilfried: “Dat is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. In 1990 had mijn broer een stuk grond gekocht waar enkele hectaren landbouwgrond bij hoorde, en toen hebben we samen besloten om een paar druivenstruiken aan te planten om wijn van te maken.”

We hebben van onze passie ons hoofdberoep kunnen maken: dat vind ik prachtig

Wat vind je zo leuk aan je job?

Robrecht: “Dat het zo gevarieerd is, en dat we fijn buiten kunnen werken. We doen ook alles zelf en zijn niet groot zodat we altijd kort op de bal kunnen spelen. Daarnaast is het ook een eer om in de fruitstreek in Haspengouw te mogen werken, dat is toch een van de vruchtbaarste gronden ter wereld.”

Wat is jullie succesrecept?

Wilfried: “Eigenlijk hebben we geen geheimen.” (lacht) “Champagne is een heel gereglementeerd product, dus je hebt een heel goed receptenboekje. Alle regels van het voedselagentschap toepassen, is een drempel en brengt veel administratie met zich mee, maar ik denk wel dat we dat vrij goed doen. Concurrentieel is dat natuurlijk wel een voordeel.”

 

Het verhaal van wijndomein Schorpion

Hebben jullie nog toekomstplannen?

Robrecht: “We hebben van onze passie ons hoofdberoep kunnen maken, dat vind ik al prachtig. Daarnaast hebben we nu ook een brouwerij en willen we daarmee cider gaan maken op aanvraag. Maar echt uitbreiden hoeft voor ons niet: we vinden het goed zoals het is.”

Het verhaal van wijndomein Schorpion