Het verhaal van stroopfabriek Bleus
Zijn familie maakt al 175 jaar lang stroop, en zo heeft Raf zichzelf ook ondergedompeld in stroopfabriek Bleus. Het begon met 1 ketel in de kelder, en ondertussen produceren ze stroop in een kleine fabriek in Wellen.
Verhaal
"We zijn bij de laatste drie stroopproducenten en wij zijn de enigen die op deze schaal werken. Dat maakt het extra speciaal."

Hoe ben je in de stroopsector gerold?

Raf: “Mijn familie maakt al 175 jaar stroop, maar oorspronkelijk zat ik niet mee in de zaak. Dat is eigenlijk begonnen met een minder leuke gebeurtenis: tijdens een zwaar arbeidsongeval heb ik mijn been verloren. Daarna ben ik op krukken begonnen met stroop maken om mijn ongeval te kunnen verwerken en ook bezig te blijven. Zo ben ik dus langzaam mee in de zaak gerold.”

Jouw lievelingsproduct van eigen kweek?

“De Wellestroop. Dat is een heel lekker recept en hij komt binnenkort op de markt. Ik ben er zeker van dat hij ook bij het publiek heel erg in de smaak gaat vallen.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

“Ik vind het fijn dat ik de familietraditie kan verderzetten. We zijn ook bij de laatste drie stroopproducenten en wij zijn de enigen die op deze schaal werken. Dat maakt het extra speciaal.”

Het verhaal van stroopfabriek Bleus

Heb je nog toekomstplannen voor Bleus?

“Momenteel is onze nieuwe fabriek nog in opbouw, dus de installatie verder uitbouwen. Ook hoop ik een hele diepe kelder aan te leggen om concentraten op te slaan. Daarnaast ben ik momenteel bezig met het toeristisch uitbouwen van het bedrijf, zodat we mensen kunnen laten zien wat hier allemaal gebeurt.”

 

Het verhaal van stroopfabriek Bleus