Het verhaal van slagerij De Vleeshoeve in Borgloon
Verhaal

Tussen het dieren voederen, vlees uitbenen, slaatjes maken én de winkel uitbaten, vonden Sofie en Pieter van slagerij De Vleeshoeve nog de tijd om ons alles te vertellen over hun zaak. Over Limburgse luxepaardjes, boerenpaté en steak friet.

“Een sappige entrecote met wat peper en friet: meer moet dat niet zijn”

Hoe ben je in de sector terechtgekomen?

Pieter: “Ik was eerst boer, net als mijn vader. Nadien heb ik me bijgeschoold als slager, en in 2006 richtte ik De Vleeshoeve op omdat ik mijn eigen rundvlees wilde verkopen.”

Waarom denk je dat klanten blijven terugkeren naar De Vleeshoeve?

Sofie: “Omdat ze weten waar het vlees vandaan komt. Ze zien de runderen lopen, en dat schept vertrouwen. We oogsten ook ons eigen voeder, wat de kwaliteit van het vlees natuurlijk positief beïnvloedt. Daarnaast verpakken wij ons vlees vacuüm voor maximale versheid en hygiëne en etiketteren we het zodat onze klanten dat thuis zelf niet meer hoeven te doen.”

Het verhaal van slagerij De Vleeshoeve in Borgloon

Welke producten vallen het meest in de smaak bij je klanten?

Pieter: “We verkopen heel veel biefstuk. Eigenlijk veel rundvlees in het algemeen, dat is ook onze hoofdspecialiteit. En daarnaast doen ook onze zelfbereide slaatjes, boerenpaté, vleesbrood en vol-au-vent het erg goed. Alles wat ambachtelijk is dus.”

Het verhaal van slagerij De Vleeshoeve in Borgloon

Je eigen lievelingsproduct van eigen kweek?

Sofie: “Dat moet de entrecote zijn. Die is heel mals, en het beetje vet erin geeft heel veel smaak vrij. Daar wat peper en een goede friet bij, meer moet dat niet zijn!”

Hoe proeft Limburg volgens jou?

Sofie: “Zelf ben ik afkomstig van Vlaams-Brabant, maar ik merk dat de Limburger graag leeft als een god in Frankrijk, zowel op culinair vlak als op vlak van uitstapjes. Voor mij zijn Limburgers echte luxepaardjes die goed weten wat ze willen.”