Het verhaal van landbouwbedrijf Symons - Aerts
Milieubewust, ecologisch en klantvriendelijk: dat zijn de kernwoorden van landbouwbedrijf Symons - Aerts. Marijke en Robby verbouwen er melk, groenten en aardbeien en werken elke dag hard om een fantastische kwaliteit te kunnen garanderen.
Verhaal
"Het is de combinatie van alle kleine dingen die het verschil maakt.”

Hoe is jullie landbouwbedrijf ontstaan?

Marijke: “Mijn vader had samen met mijn nonkel een bedrijf in melkvee en varkens. Omdat ik dat zelf ook wilde doen, ben ik gaan studeren om mee in zijn bedrijf te stappen en alles te helpen uitbreiden. We hebben dan de varkens weggedaan en nu verbouwen we naast melk ook groenten, aardappelen en aardbeien.”

Wat is de missie van je werk?

Robby: “Mensen opnieuw duidelijk maken wat het leven als landbouwer allemaal inhoudt. We zouden graag iedereen weer wat voeling laten krijgen met de landbouw, want het is financieel niet altijd even makkelijk.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

Marijke: “De producten die je plant, zien uitgroeien tot iets moois en lekkers. En dat mensen tevreden zijn en blijven terugkomen, natuurlijk. Daar werken we ook elke dag hard voor. Als je zorgt dat je kwaliteit koppelt aan een goede organisatie en klantvriendelijkheid, maken mensen uiteindelijk zelf reclame. Het is die combinatie van alle kleine dingen die het verschil maakt.”

Het verhaal van landbouwbedrijf Symons - Aerts

Hoe verschilt jullie bedrijf met dat van concurrenten?

Robby: “We proberen te werken aan een mooi product, maar ook aan een gezond product. Milieubewust en ecologisch werken vinden we heel belangrijk, en we sproeien bijvoorbeeld sommige producten voor de huisverkoop niet. We merken dat mensen bij onze huisverkoop niet zo kieskeurig zijn over hoe de groentjes eruitzien, terwijl ze dat op de veiling niet goed genoeg zouden vinden.”

Het verhaal van landbouwbedrijf Symons - Aerts