Het verhaal van Hoevewinkel Baens in Molenbeersel
Verhaal
Als Mark en Liesbeth van Hoevewinkel Baens niet op het veld bezig zijn, vind je hen in de winkel zelf waar ze al meer dan 10 jaar hun superverse groenten verkopen. Het verhaal van een gepassioneerd telerskoppel.

"Onze groenten zien groeien, dat vind ik heel schoon om te zien"

Hoe is Hoevewinkel Baens ontstaan?

Mark: “Mijn vader leverde al prei en wortelen aan de veiling, en zo ben ik zelf in de sector gerold. Mijn vrouw kreeg toen, 12 jaar geleden, het idee om rechtstreeks aan de consument te verkopen. Je merkte dat er wel vraag naar was en dat we er meer konden uithalen. En dat was gelukkig ook het geval.”

Wat vind je het leukst aan je job?

Liesbeth: “De afwisseling. We hebben veel verschillende groenten dus we zijn constant met van alles bezig. Daarnaast houd ik de winkel open, maar werk ik ook mee op het veld: die combinatie maakt het echt plezant. We planten onze groenten en zien ze zelf groot worden, dat vind ik heel mooi om te zien.”

Het verhaal van Hoevewinkel Baens in Molenbeersel

Waarin verschilt Hoevewinkel Baens van concurrenten?

Mark: “Onze winkel draait op zelfbediening. Klanten nemen wat ze nodig hebben en stoppen geld in de brievenbus. We geven mensen het vertrouwen en dat gaat goed. Daarnaast staat Liesbeth 2 keer per week op de markt omdat sommige mensen toch liever persoonlijk geholpen worden.”

Het verhaal van Hoevewinkel Baens in Molenbeersel

Je mooiste herinnering aan je zaak tot nu toe?

Liesbeth: “Ik heb weleens briefjes ontvangen waarin ik bedankt werd voor de goede zorgen. Ook kerstkaartjes ontvang ik bijna ieder jaar. Ik doe gewoon mijn job, maar mensen vinden het blijkbaar toch speciaal wat ik doe. Dat is een van de mooiste dingen aan de verkoop: die dankbaarheid.”

Jouw lievelingsproduct van eigen bodem?

Liesbeth: “De bloemkool. Daar proef je het grootste verschil met die uit de supermarkt.”