Het verhaal van hoeveslagerij Op de Tom in Hees
Verhaal
Eddy besloot 8 jaar geleden de hoeveslagerij verder uit te bouwen. De barbecues die door Op de Tom voor allerhande feesten geregeld worden, zijn een begrip in de regio.
"Mijn mooiste herinnering: om 6u ’s ochtends een barbecue verzorgen. Die gasten vlogen direct in het bier en ik moest nog wakker worden!"

Hoe is het allemaal begonnen voor jullie?

Eddy: “Als veeboer ging ik op zoek naar een alternatief. Wat eigenlijk begon als een barbecue als vriendendienst, is nu uitgegroeid als een fulltime bezigheid. We hebben onze varkens uiteindelijk weggedaan en we zijn beginnen afmesten. We fokken dus niet meer zelf, maar hebben onze aandacht volledig gericht op onze hoeveslagerij met barbecueservice. Intussen verzorgen we nu 4 à 5 barbecues per week. Op hoogdagen doen we er zelfs 8 per dag. Dat is hard werken, maar dat doen we graag! Mijn zoon Korneel studeert dit jaar af als slager, dus de opvolging is verzekerd.”

Waar ben je fier op?

Eddy: “Het is een echte stiel, vlees afbakken. Het moet geen crematorium worden! De basis blijft uiteraard een goed product en wij bakken ook steevast met houtskool. Dat is het meest authentieke en zorgt ook voor de geur en de totaalbeleving. Echte mannen maken vuur! (lacht) We telen ook 85% van de groentjes voor onze barbecues, alles is dus kraakvers!”

Wat is je mooiste herinnering aan Op de Tom?

Eddy: “Ik heb er zoveel, maar deze is toch de frappantste: om 6u ’s ochtends een barbecue verzorgen. Die gasten vlogen direct in het bier en ik moest nog wakker worden! (lacht).

Het verhaal van hoeveslagerij Op de Tom in Hees

Wat brengt de toekomst nog voor jullie?

Eddy: “In oktober willen we ons gaan focussen op onze eigen charcuterie, we willen ook fijnere dingen gaan maken. Met de zomermaanden in aantocht is het barbecueseizoen momenteel in volle gang, dus daar vinden we nu nog even de tijd niet voor. (lacht)”

Hoe proeft Limburg volgens jou? Wat maakt onze provincie zo smaakvol?

Eddy: “We zitten hier op een unieke grond. Er is geen enkele grond die zo goed doorsmaakt in het product. Onze terroir is uniek in België, maar de Limburger beseft dat niet ten volle. Koop lokaal, dat is het lekkerste!”

Het verhaal van hoeveslagerij Op de Tom in Hees